Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Frank Cobelens gaat tijdens zijn oratie in op de ziektelast door mondiaal belangrijke infectieziekten zoals hiv/aids, tuberculose en malaria. Deze wordt sterk bepaald door armoede.

Kerngegevens van evenement The longest day: de bestrijding van mondiale infectieziekten
Datum 21 juni 2012
Tijd 16:00 -16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Foto: Jeroen Oerlemans

Frank Cobelens gaat tijdens zijn oratie in op de ziektelast door mondiaal belangrijke infectieziekten zoals hiv/aids, tuberculose en malaria. Deze wordt sterk bepaald door armoede. Gebrekkige huisvesting en voedingstoestand, economische noodzaak tot trekarbeid of prostitutie, en beperkte toegang tot adequate diagnostiek en behandeling maken de bestrijding van deze ziekten tot een longest day. Cobelens richt zich in zijn onderzoek op de ontwikkeling en evaluatie van nieuwe interventies tegen armoede-gerelateerde infectieziekten. Dit vereist inzicht in de invloeden van biologische, sociale en economische factoren op de overdracht, pathogenese en immunologie van deze ziekten, en op de effectiviteit van preventie, diagnostiek en behandeling. Bovendien moeten nieuwe interventies worden getoetst op hun uitvoerbaarheid en betaalbaarheid bij beperkte middelen.

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 XM Amsterdam

Deelname

Toegang vrij

Dhr. prof. dr. F.G.J. Cobelens , bijzonder hoogleraar Epidemiologie en bestrijding van armoede gerelateerde infectieziekten