Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

In de oratie van Benedikt Preckel staat taakherschikking in de gezondheidszorg, in het bijzonder de perioperatieve zorg, centraal. Door de handelingen beter in protocollen vast te leggen, kan het vertrouwen tussen beroepsgroepen verbeteren. Er is echter wel onderzoek nodig om te laten zien dat door taakherschikking de kwaliteit en veiligheid van de zorg niet in het geding komen.

Kerngegevens van evenement Kwaliteit en veiligheid van de zorg moeten voorop staan bij taakherschikking
Datum 31 oktober 2012
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Jeroen Oerlemans

De afgelopen jaren is de belangstelling voor verschillende vormen van taakherschikking in de gezondheidszorg sterk toegenomen. Taakherschikking zou bijdragen aan een betere, meer patiëntgerichte en meer doelmatige zorg. Artsen blijken zelf soms behoudend in hun gedrag, hoewel er mogelijkheden zijn om taken verantwoord over te hevelen. Hoe patiënten die een operatie moeten ondergaan de zorg ervaren als zij in aanraking komen met verpleegkundig personeel dat duidelijk omschreven medische taken uitvoert, is ook nog onvoldoende onderzocht.

 

Dhr. prof. dr. B. Preckel, hoogleraar Anesthesiologie, in het bijzonder Patiëntveiligheid in het Peri-operatieve proces: Taakherschikking in de perioperative zorg – effectief én veilig?

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 XM Amsterdam

Deelname

Toegang vrij