In een modern kinderziekenhuis is ontwikkelingsgerichte zorg beschikbaar, zowel tijdens ziekenhuisopnames en controles als bij de overgang naar de volwassen geneeskunde.

Kerngegevens van evenement Zorg voor het zieke kind
Datum 23 november 2012
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Jeroen Oerlemans

Dit kan met innovatieve interventies die Martha Grootenhuis onder de aandacht zal brengen. Deze zijn eveneens te vinden zijn op de website www.zorgvoorhetziekekind.nl.

In Nederland groeien meer dan een half miljoen kinderen op met een chronische ziekte of met de late effecten van de behandeling van bijvoorbeeld kanker. Er is nog onvoldoende bekend over de gevolgen op korte en langere termijn. Het is onze taak om hen, maar ook hun familieleden, bij te staan met goede zorg, zowel preventief als ondersteunend. Bezuinigingen zetten de zorg voor kinderen met een chronische ziekte echter onder druk.

Mw. prof. dr. M.A. Grootenhuis, hoogleraar Psychosociale zorg voor het chronisch zieke kind: Zorg voor het zieke kind.

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411