Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Het primaire doel van het burgerlijk procesrecht is sinds de tijd van rechtsgeleerde en UvA-hoogleraar Marcel Henri Bregstein (1900-1957) onverminderd hetzelfde: het verwezenlijken van het materiële recht in de desbetreffende zaak. Dit betoogt Gerard Lewin in zijn oratie.

Kerngegevens van evenement Burgerlijk procesrecht is pathologie van het recht
Datum 15 maart 2013
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
dhr. prof. dr. Gerard Lewin., mederwerker FdR, hoogleraar Bijzondere aspecten van het privaatrecht

Wat is het doel van het burgerlijk proces? Het antwoord op die vraag is niet meer vanzelfsprekend, stelt Lewin.

Lewin zet zich af tegen degenen die menen dat het belangrijker is om bij te dragen aan de rechtseenheid en de rechtsontwikkeling, tegen degenen die menen dat het belangrijker is om het achterliggende conflict op te lossen en tegen degenen die de uitkomst van de procedure geheel, of in elk geval te veel, afhankelijk willen stellen van de wijze waarop partijen procederen. Misschien is in de huidige tijd van weggevallen zekerheden en verwarring het vertrouwen in het privaatrecht aangetast en is men er teleurgesteld in geraakt. Toch blijft Lewin geloven in de kracht van het privaatrecht en in een burgerlijk procesrecht dat zich ten doel stelt dat recht te verwezenlijken.

 

Dhr. prof. mr. G.C.C.  Lewin, bijzonder hoogleraar Bijzondere aspecten van het privaatrecht: Het burgerlijk procesrecht is de pathologie van het recht.

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam

Deelname

Toegang vrij