Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Er is globale paniek over de vergrijzing van de samenleving en de toenemende aantallen chronisch zieken. Intussen weten we erg weinig over wat deze ‘chronificering’ van het ziek zijn precies inhoudt, en hoe de zorg richting moet krijgen terwijl de geneeskunde traditioneel sterk gericht is op genezing. Binnen de empirische ethiek wordt deze verschuiving geanalyseerd door met behulp van antropologische methoden te onderzoeken hoe dat eigenlijk te doen valt, leven met een chronische ziekte.

Kerngegevens van evenement De ‘chronificering’ van het ziek zijn
Datum 27 september 2013
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
mw. prof. dr. Jeannette Pols, medewerker FMG, hoogleraar Social theory, humanism and materialities
Foto: Jeroen Oerlemans

Tijdens haar oratie gaat Jeannette Pols dieper in op deze onderwerpen. Welke problemen moeten mensen het hoofd bieden, welke oplossingen bedenken ze – oplossingen die hun dokters vaak niet voorhanden hebben – en hoe kunnen die oplossingen toegankelijk gemaakt worden voor anderen? Politici noemen technologie als grote belofte, maar ook hier is de vraag hoe dat precies werkt en wat het beste is om te doen. Moeten die technologieën vooral inzetten op de uitwisseling van medische informatie, of hebben mensen met een chronische ziekte meer aan communicatie en de opbouw van zorgnetwerken?

Mw. prof. dr. A.J. Pols, bijzonder hoogleraar Social theory, humanism and materialities: De chronificering van het ziek zijn. Empirische ethiek in de zorg.

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam

Deelname

Toegang vrij