Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Om onafhankelijk te kunnen leven en werken in media – als burger of journalist – moeten we op een andere manier leren denken over de rol van media in ons leven en dat van anderen, stelt Mark Deuze.

Kerngegevens van evenement Onafhankelijk leven en werken in media
Datum 25 april 2014
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
dhr. prof. dr. Mark Deuze, medewerker FGw, hoogleraar Mediastudies, i.h.b. journalistiek
Foto: Jeroen Oerlemans

Media zijn voor ons wat water is voor vissen. Media zijn tegenwoordig verstrengeld met alles wat mensen doen, zijn overal waar mensen zijn, en vervullen een rol in alles wat mensen willen of proberen te zijn. De uitdaging van ons leven in media is om hierin een autonome positie te bepalen. Dat geldt in het bijzonder voor degenen die de media beroepshalve van inhoud voorzien. Daaronder zijn journalisten traditioneel gezien de filters en duiders van de werkelijkheid en waarheid. Toch hebben juist journalisten het moeilijk om deze cruciale rol te vervullen, nu mensen steeds meer tijd besteden aan zelf media maken – bijvoorbeeld op Facebook en Twitter – en werkgevers journalisten steeds minder beschermen tegen de willekeur van de markt (getuige talloze bezuinigingen op redactiebudgetten, gedwongen ontslagen en vacaturestops). In zijn oratie biedt Deuze de bouwstenen voor een onafhankelijk leven en werken in media voor burgers en journalisten.

Dhr. prof dr. M. Deuze, hoogleraar Mediastudies, in het bijzonder journalistiek: Onafhankelijk leven en werken in media.

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 XM Amsterdam

Deelname

Toegang vrij.