Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Otto van Delden gaat in zijn oratie in op de te verwachten ontwikkelingen die het vak interventieradiologie, en de oncologische interventieradiologie in het bijzonder, de komende jaren moet doormaken.

Kerngegevens van evenement Ontwikkelingen binnen de oncologische interventieradiologie
Datum 16 april 2014
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
dhr. prof. dr. Otto van Delden, AMC, hoogleraar Radiologie, i.h.b. de oncologische interventieradiologie
Foto: Jeroen Oerlemans

De oncologische interventieradiologie houdt zich bezig met het doen van beeldgeleide behandelingen voor kanker. Binnen dit nog jonge vakgebied wordt het vergroten van klinische betrokkenheid en verantwoordelijkheid steeds belangrijker. Daarnaast vraagt het vak om verdere professionalisering, onder meer door gebruik te maken van complicatieregistratie, benchmarking en peri-procedurele checklists, en door het opstellen van certificeringseisen en prestatie-indicatoren. Een ander belangrijk aandachtspunt is aanpassing van de opleiding tot interventieradioloog aan de specifieke vereisten van het vak met moderne onderwijsmethoden zoals simulatietraining en virtual reality-training. Om evidence te verzamelen voor de werkzaamheid van nieuwe en bestaande oncologische interventies is het noodzakelijk om het begrip van responsevaluatie te verbeteren met behulp van beeldvorming. Tot slot bepleit Van Delden het verbeteren van de effectiviteit van bestaande oncologische interventies door het verbeteren van beeldgeleiding tijdens interventies. Dit wordt onder andere mogelijk door nieuwe navigatietechnieken zoals image fusion te implementeren en de selectie van patiënten voor interventieradiologische behandelingen te verbeteren.

Dhr. prof. dr. O.M. van Delden, hoogleraar Radiologie, in het bijzonder de oncologische interventieradiologie: Komt een man bij de interventieradioloog.

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam

Deelname

Toegang vrij.