Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De aantrekkingskracht van de orthopedie ligt in het streven naar optimale kwaliteit van patiëntenzorg, stelt Gino Kerkhoffs in zijn oratie. De grootste uitdaging daarbij is om voor elke patiënt de beste oplossing vinden voor een specifiek (acuut) probleem van het bewegingsapparaat op een specifiek moment in het leven van die patiënt.

Kerngegevens van evenement Patiëntenzorg is topsport
Datum 7 november 2014
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
dhr. prof dr. Gino Kerkhoffs, hoogleraar Geneeskunde
Foto: Dirk Gillissen

Het moet mogelijk zijn optimale kwaliteit van zorg op elk moment, voor elke patiënt in heel Nederland te realiseren. Orthopeden, traumachirurgen, sportartsen, fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, radiologen en zorgverzekeraars willen allen het beste voor de patiënt. Door samen te werken in een team van experts kunnen zij voor iedere stap in het zorgproces unieke zorg leveren.

Continue verbetering van kwaliteit als uitgangspunt voor de patiëntenzorg levert  vermindering van kosten, en stimuleert en verbetert de communicatie tussen de verschillende stakeholders. Daarbij moet er oog zijn voor transparantie in aanpak, processturing en resultaat, met patiënt en dokter als bewakers van de kwaliteit van zorg. Kwaliteit van zorg voor de (geblesseerde) topsporter kan als voorbeeld dienen. De topsporter, die optimaal wil presteren, en zijn coach (beiden van groot belang in bewaking van het proces) krijgen zorg van een flexibel begeleidingsteam, dat wordt gestuurd vanuit de vraag van sporter en coach.

Het streven is dat patiënt en dokter gezamenlijk in the lead zijn in een stuurbare, transparante omgeving, waarbij op elk moment de meetbaar beste zorg beschikbaar is voor de patiënt met een probleem van het bewegingsapparaat.

Dhr. prof. dr. G.M.  Kerkhoffs, hoogleraar Orthopedie, in het bijzonder sporttraumatologie: Patiëntenzorg is topsport

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam

Deelname

Toegang vrij