Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

In en door sport worden verschillende vormen van thuis voelen gecreëerd, maar die zijn niet voor iedereen even toegankelijk. In zijn oratie bespreekt Ramón Spaaij hoe deze processen gestalte krijgen in superdiverse stadswijken. Daarbij vestigt hij de aandacht op de schaduwzijden van sport in de superdiverse stad, in het bijzonder geweld op en rond het sportveld.

Kerngegevens van evenement Sport in de superdiverse stad
Datum 12 november 2014
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
dhr. prof. dr. Ramón Spaaij, FMG, Hoogleraar Sportsociologie
Foto: Jeroen Oerlemans

Sport is een vruchtbaar terrein voor de bestudering van sociaalwetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken. Spaaij gaat in op de sociale en sociologische betekenis van sport en de aanspraken die politiek en beleid van buitenaf op de sport maken. Daarnaast presenteert hij een onderzoeksprogramma dat zich concentreert op de sociale betekenis van sport in de context van superdiverse steden. Hij benadert de discussie over sociale binding en sociale cohesie in en door sport vanuit het oogpunt van je thuis voelen.

Dr. R.F.J. Spaaij, bijzonder hoogleraar Sportsociologie: Samen spelen, samenleven? De sociale betekenis van sport in tijden van superdiversiteit.

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam

Deelname

Toegang gratis