Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Om recht te kunnen doen aan de wisselwerking tussen eenvoud en complexiteit in het onderzoek naar de verbetering van de behandeling van kanker is de translationele medische oncologie onontbeerlijk. Dit betoogt Hanneke van Laarhoven in haar oratie.

Kerngegevens van evenement Cruciale rol voor translationele medische oncologie
Datum 19 december 2014
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
mw. Hanneke van Laarhoven, hoogleraar AMC, oncologie
Foto: Dirk Gillissen

Van Laarhoven licht een aantal ‘eenvoudige’ motieven uit de oncologie toe, om te ontdekken hoe die nodig zijn voor de behandeling van kanker en pas echt tot hun recht komen in de beschouwing van de complexiteit van het geheel dat kanker heet. Zij gaat tevens in op het spanningsveld tussen snelheid (noodzakelijk omdat elke dag vertraging in de verbetering van de behandeling van kanker mensenlevens kost) en zorgvuldigheid (noodzakelijk omdat onzorgvuldigheid eveneens mensenlevens kost). De bijdrage van de translationele medische oncologie is hierbij cruciaal. Van Laarhoven is groot voorstander van multidisciplinair onderzoek, met inbreng van de biomedische, sociale en geesteswetenschappen, dat tot gezamenlijke publicaties leidt. Ze pleit ervoor om bij deze publicaties af te zien van de vermelding van auteurschappen, aangezien deze onvoldoende weergeven wat een ieders inbreng bij het onderzoek is.

Mw. prof. dr. H.W.M. van Laarhoven, hoogleraar Translationele medische oncologie, in het bijzonder de gastrointestinale oncologie: De kracht van complexiteit en de kunst van eenvoud..

 

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam

Deelname

Toegang vrij