Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Josef Bruers stelt in zijn oratie dat het voor de verantwoording van de kwaliteit van de mondzorg van belang is meer onderzoek te doen naar de aard en omvang van die zorg, en naar de omstandigheden waarin die wordt verleend.

Kerngegevens van evenement Kwaliteit van mondzorg begint met meten
Datum 11 december 2014
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
dhr. prof. dr. Josef Breurs, medewerker ACTA, hoogleraar Kwaliteit van de mondzorg in de praktijk
Foto: Jeroen Oerlemans

Over kwaliteit van zorg wordt veel gesproken. Toch is de onduidelijkheid over kwaliteit vaak nog groot, vooral vanwege de vele gezichtspunten en verschillende duidingen. Een belangrijk uitgangspunt voor elke discussie over kwaliteit van zorg is volgens Bruers echter toch de feitelijke zorg zijn en de omstandigheden waaronder die wordt verleend. Pas als daarover kennis beschikbaar is - en als dus duidelijk is wat er wel en niet gebeurt en wat wel en wat niet de uitkomsten van zorg zijn - kan pas iets worden gezegd over de kwaliteit van zorg.

Vanuit zijn leeropdracht zal Bruers een structurele bijdrage leveren aan het beschikbaar laten komen van valide en betrouwbare informatie over de zorg in mondzorgpraktijken. Deze informatie moet nuttig en bruikbaar zijn voor mondzorgprofessionals zelf, maar ook voor patiënten en anderen die zijn betrokken bij de zorg. Door duidelijker te maken welke zorg wordt verleend en ook waarom en hoe dat gebeurt, kan de beroepsgroep van tandartsen laten zien dat de Nederlandse mondzorg van een meer dan goed niveau is. Dat daarbij ook zaken naar voren komen die beter kunnen, is alleen maar meegenomen. Kortom, de kwaliteit van zorg begint met meten.

Dhr. prof. dr. J.J.M. Bruers, bijzonder hoogleraar Kwaliteit van mondzorg in de praktijk: Kwaliteit begint met meten.

Deelname

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam