Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Honderdduizenden mensen in Nederland zijn donor. Ze staan vrijwillig bloed of weefsel af om een medemens het leven te redden of een betere kwaliteit van leven te geven. Wim de Kort stelt in zijn oratie echter dat dé donor niet bestaat.

Kerngegevens van evenement Afstemming op wensen en mogelijkheden individuele donor
Datum 20 februari 2015
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
dhr. prof. dr. Wim de Kort, Bijzonder hoogleraar Donorgeneeskunde, AMC
Fotograaf: Dirk Gillissen

De Kort vindt dat de benadering van de donor beter afgestemd moet worden op wensen en mogelijkheden van het individu omdat de samenleving in hoog tempo verandert op het gebied van demografie, voorkeuren, technologie en communicatie.

Ook vanuit de vraagkant (de patiënt) zal het biomedisch – deels genetisch bepaalde – profiel van de donor meer divers moeten zijn. Daartegenover staat dat donors voor hun gift een ervaring zonder nadelige effecten verwachten. Tegelijkertijd willen donors informatie over hun gezondheid, of zelfs een gezondheidsbevorderend effect, overhouden aan de bloed- of weefseldonatie, maar sowieso willen ze met ‘een goed gevoel’ weggaan, zo betoogt De Kort.

Het loont om verantwoord om te gaan met onze bloed- en weefseldonors.

Dhr. prof. dr. W.L.A.M. de Kort, bijzonder hoogleraar Donorgeneeskunde:‘Dè witte oit noit nie’, dus gewoon voor de zekerheid.

Deelname

Toegang vrij 

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam