Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

De ICT verandert de organisatie en efficiëntie van de zorg stapsgewijs en heeft een dramatische impact, zoals dat ook gebeurd is in de reis- en bankwereld. In het straatbeeld zijn nauwelijks nog bankfilialen of reisbureaus te zien. Dat zal in de zorg ook gebeuren. Leonard Witkamp stelt in zijn oratie dat binnen vijf jaar de ICT een vanzelfsprekend onderdeel is van de zorg.

Kerngegevens van evenement De veroudering van het concept TeleMedicine
Datum 8 april 2015
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
dhr. prof. dr. Leonard Witkamp, hoogleraar AMC, Telemedicine
Fotograaf: Dirk Gillissen

Het toepassen van ICT in de zorg wordt nu nog TeleMedicine (of eHealth) genoemd omdat het nieuw en bijzonder is. Dit is nu actueel, maar over vijf jaar is deze term verouderd en gaan we weer terug naar de term Medicine (of Health). ICT, het internet, wordt een vanzelfsprekend onderdeel van zorg.

In zijn oratie bespreekt Leonard Witkamp het verleden, heden en de toekomst van Telemedicine. Hij definieert de term en waarschuwt voor te hoge verwachtingen van de nieuwe vorm van zorg. Witkamp levert kritiek op de huidige bezigheden van Telemedicine en geeft aanbevelingen om het proces van innovatie veilig, voortvarend en sociaal-maatschappelijk verantwoord plaats te laten vinden. 

Dhr. dr. L. Witkamp, bijzonder hoogleraar Telemedicine: Telemedicine is zóóó 2015.

Deelname

Toegang vrij 

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam