Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Een goede balans van het immuunsysteem is van groot belang voor het welbevinden van de mens. Een goedwerkend immuunsysteem helpt in het verweer tegen binnendringende ziekteverwekkers zoals bacteriën, virussen en schimmels.

Kerngegevens van evenement Recept voor de balans van het immuunsysteem
Datum 23 april 2015
Tijd 16:00
mw. prof. dr, Esther de Jong, hoogleraar Cellulaire Immuunregulatie, AMC
Fotograaf: Dirk Gillissen

Anderzijds leidt te veel activiteit van het immuunsysteem tot chronische inflammatoire aandoeningen zoals auto-immuunziekten en allergieën. In haar oratie zal Esther de Jong toelichten hoe de dendritische cel, de poortwachter cel van het immuunsysteem, deze processen aanstuurt. 

Het bestuderen van de functie van de dendritische cel leidt tot de ontwikkeling van nieuwe immunotherapie. Immunotherapie wordt al toegepast in de kliniek in de behandeling tegen kanker. Maar ook chronisch inflammatoire aandoeningen zullen in de toekomst kunnen worden behandeld met immunotherapie door de inductie van tolerantie-opwekkende dendritische cellen. 

De Jong maakt een vergelijking tussen de verschillende immunologische processen, het toepassen van wetenschappelijk onderzoek, de smaakbeleving en het creëren van topgerechten.

Mw. Dr. E.C. de Jong, hoogleraar Cellulaire Immuunregulatie: Receptuur voor Respons.

Deelname

Toegang vrij