Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Jan van der Streek gaat tijdens zijn oratie in op de Common Consolidated Corporate Tax Base (CCCTB). Dit is een gemeenschappelijke geconsolideerde heffingsgrondslag voor de vennootschapsbelasting op een Europees niveau.

Kerngegevens van evenement De herlancering van de Common Consolidated Corporate Tax Base
Datum 9 oktober 2015
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
dhr. prof. dr. Jan van de Streek, hoogleraar FdR Belastingheffing van concerns, i.h.b. reorganisaties
Fotograaf: Dirk Gillissen

De CCCTB is het meest ambitieuze plan van de Europese Commissie in de geschiedenis van de directe belastingen. In de optiek van de Europese Commissie is het de beste manier om belastingontwijking door multinationals tegen te gaan. Bovendien zullen multinationals dan belasting betalen op de juiste plaats, namelijk in het land waar zij waarde creëren. Van de Streek vindt de CCCTB het juiste Europese antwoord op grondslaguitholling en winstverschuiving door multinationals.

Van de Streek doet onderzoek naar de problematiek van vennootschapsbelastingheffing bij bedrijfsconcentraties. Deze problematiek kent naast een fiscaalrechtelijke, uitdrukkelijk Europeesrechtelijke, internationaal- en ondernemingsrechtelijke componenten. De ontwikkelingen rondom de totstandkoming van een CCCTB hebben daarbij zijn speciale aandacht.

Dhr. prof. dr. J.L. van de Streek, hoogleraar Belastingheffing van concerns, in het bijzonder reorganisaties: De herlancering van de Common Consolidated Corporate Tax Base (CCCTB).

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam