Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De hoeveelheid multimedia-data neemt toe. Daarom zijn er snellere en betere methoden nodig om deze data als bewijs te kunnen gebruiken, stelt Zeno Geradts in zijn oratie.

Kerngegevens van evenement Nieuwe methodes voor analyse multimediabewijs
Datum 12 november 2015
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
dhr. prof dr. Zeno Geradts, bijzonder hoogleraar Forensic Data Science
Fotograaf: Dirk GIllissen

Door toenemend gebruik van digitale apparaten zoals smartphones, camera’s en cloud-systemen, maar bijvoorbeeld ook geo-imagingsatellieten, is de hoeveelheid multimedia met standaard software niet meer goed te verwerken. Daarbij veranderen software en apps snel. Dit zorgt ervoor dat het vinden van bewijs uit deze hoeveelheid data is als het zoeken naar een naald in een hooiberg, vindt Geradts.

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft samen met de politie in oktober een big data-platform in gebruik genomen. Nieuwe methodes van deep learning zorgen ervoor dat onderzoek aan grote hoeveelheden data mogelijk worden, ook in video en beeldmateriaal. De methodes die mede door Geradts worden ontwikkeld, kunnen worden ingezet in platforms om de zoekmethodes te verbeteren, zodanig dat deze ook als bewijs in de rechtbank standhouden.

Dhr. prof. dr. ing. Z.J.M.H. Geradts, bijzonder hoogleraar Forensic Data Science: Evidence from Big Multimedia Data.

Deelname 

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam