Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Geschiedenis en monumenten spelen een belangrijke rol in de omgang met de stad. De waardering daarvan verandert echter voortdurend. Grote doorbraakplannen behoren tot het verleden, maar Amsterdam staat wel voor de enorme opgave tienduizenden nieuwe woningen te realiseren, te verduurzamen en oplossingen te vinden voor het almaar groeiende bezoekersaantal. Dit stelt Gabri van Tussenbroek in zijn oratie.

Kerngegevens van evenement Hoeveel erfgoed heeft Amsterdam eigenlijk nodig?
Datum 9 december 2015
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
dhr. prof. dr. Gabri Tussenbroek, hoogleraar FGw, Stedelijke identiteit en monumenten, in het bijzonder van de stad Amsterdam
Fotograaf: Dirk Gillissen

Bekijk de film waarin Van Tussenbroek over zijn onderzoek vertelt.

Van Tussenbroek gaat in op de drukte in de stad in het verleden en de lessen die we daaruit voor het heden kunnen trekken. Ook stelt hij de vraag hoe we ons erfgoed tegenwoordig waarderen. Erfgoed is meer dan alleen een trekpleister voor toeristen, maar is dat besef wel voldoende aanwezig? En hoeveel erfgoed heeft de stad eigenlijk nodig? Gaat de toenemende bescherming van onze gebouwde omgeving uiteindelijk niet ten koste van de gebouwen die er écht toe doen?

Dhr. prof. dr. G. van Tussenbroek, hoogleraar Stedelijke identiteit en monumenten, in het bijzonder van de stad Amsterdam:  De mythe van de onveranderlijkheid. Veranderende opvattingen over Amsterdamse monumenten.

Deelname

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam