Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

In zijn oratie stelt Rick Schuurman de toekomst van diepe hersenstimulatie centraal. Hij ontvouwt zijn plannen voor nieuw onderzoek naar de optimalisatie van bestaande toepassingen van diepe hersensimulatie. Ook gaat Schuurman zich richten op technische innovaties en de verbreding van de klinische toepassingen van diepe hersensimulatie in nieuwe indicaties.

Kerngegevens van evenement De toekomst van diepe hersensimulatie
Datum 20 januari 2017
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk

Diepe hersenstimulatie is een behandeling waarbij elektroden in de hersenen worden geïmplanteerd die zijn aangesloten op een inwendige elektrische stimulator. Met behulp van elektrische stimulatie van specifieke hersengebieden kan de activiteit van de hersenen subtiel worden beïnvloed. Deze behandeling is gericht op het verminderen van symptomen en het verbeteren van het functioneren van de patiënten met neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, tremor en dystonie. Daarnaast wordt diepe hersenstimulatie ook toegepast bij een aantal psychiatrische aandoeningen zoals obsessief-compulsieve stoornis en therapie-refractaire depressie.

Naast onderzoek houdt Schuurman zich bezig met het trainen van neurochirurgen die hun opleiding hebben voltooid en zich willen verdiepen in behandelvormen met diepe hersenstimulatie.

Dhr. prof. dr. P.R. Schuurman, hoogleraar Functionele Neurochirurgie: Diepe hersenstimulatie, de toekomst.

Deelname

Toegang vrij.

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 XM Amsterdam