Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Effectief management van diversiteit is complex, maar door middel van een evidence-based benadering kunnen teams, leiders, en organisaties de positieve kanten van diversiteit benutten. Zo betoogt Astrid Homan in haar oratie.

Kerngegevens van evenement Met evidence-based benadering diversiteit in organisaties benutten
Datum 13 oktober 2017
Tijd 16:00 -16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
Homan, Asrid, hoogleraar FMG, Organisatiepsychologie
Foto: Dirk Gillissen

Diversiteit houdt de gemoederen flink bezig. Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat de multiculturele samenleving is mislukt en dat diversiteitsinitiatieven geen plek hebben in organisaties, terwijl anderen benadrukken dat diversiteit juist een sterkte kan zijn van samenlevingen en organisaties. De wetenschappelijke evidentie voor het nut en onnut van diversiteit laat volgens Homan een complexe puzzel zien. Er bestaat duidelijke ondersteuning voor de positieve kanten en het belang van diversiteit. Dit wil echter niet zeggen dat diversiteit automatisch en altijd leidt tot betere uitkomsten. Zoals bijna alle verschijnselen en effecten in de psychologie is de werkelijkheid complex en zijn er dus vele contextuele factoren die kunnen verklaren waarom en wanneer diversiteit werkt en wanneer diversiteit niet werkt.

Hoewel er geen one-size-fits-all-oplossing bestaat, is het mogelijk is om door middel van een evidence-based-benadering werknemers, leiders, en organisaties te helpen om mensen met verschillende achtergronden en ideeën dichter bij elkaar te brengen en zo de positieve kanten van diversiteit zo goed mogelijk te benutten.

Mw. prof. dr. A.C. Homan, hoogleraar Organisatiepsychologie: Vier verschillen! De vele gezichten van diversiteit.

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam