Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

In het boek Utopia, dat in 1516 van de drukpersen in Leuven rolde, beschrijft Thomas More de ideale republiek en het nieuwe eiland Utopia. Frédéric Amant gaat in zijn oratie op zoek naar de ideale dienst Gynaecologische Oncologie in Amsterdam. Hij stelt dat centralisatie van de gynaecologische oncologie op één locatie in Amsterdam zal bijdragen aan hoogstaande kwalitatieve zorg en onderzoek.

Kerngegevens van evenement Utopia aan de Amstel
Datum 21 december 2017
Tijd 16:00 -16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie
Amant, Frédéric, hoogleraar AMC, Gynaecologische Oncologie
Foto: Dirk Gillissen

Een unilocatie waar alle patiënten met een kwaadaardige tumor van de vrouwelijke voortplantingsorganen in één centrum worden behandeld is de weg vooruit. Het is een algemeen gegeven dat de zorg voor een grotere patiëntenpopulatie resulteert in een betere kwaliteit die zich ook uit in een betere overleving. Door deze centralisatie kunnen specialisten zich verder verdiepen in specifieke thema’s en operaties waar ze vervolgens meer ervaren in worden.

Het bundelen van het onderzoek leidt tot schaalvergroting met centralisatie van expertise en efficiënter gebruik van ruimte en mensen. Het onderzoek kan beter gecoördineerd worden,  onderzoeksaanvragen kunnen op elkaar afgestemd worden en meer patiënten kunnen deelnemen aan klinisch onderzoek om zo sneller tot een resultaat te komen.

Ook docenten zullen hun tijd voor lessen en opleiding beter benutten. Administratieve krachten kunnen efficiënter ingezet worden in één structuur. Uiteindelijk zal schaalvergroting nationale en internationale samenwerkingsmogelijkheden optimaliseren.

Kortom, een unilocatie voor de Gynaecologische Oncologie in Amsterdam zal bijdragen tot betere kwalitatieve patiëntenzorg, efficiënter onderwijs en kwalitatief hoogstaand onderzoek.

Dhr. prof. dr. F. Amant, hoogleraar Gynaecologische Oncologie: Utopia aan de Amstel.

Deelname

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam