Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Medewerkers met sterke machiavellistische of narcistische persoonskenmerken kunnen schade veroorzaken in organisaties als zij niet goed worden aangestuurd . Maar voor beiden zijn duidelijke strategieën beschikbaar om hen goed te kunnen aansturen, schetst Frank Belschak in zijn oratie.

Detail Summary
Datum 8 juni 2018
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Foto: Dirk Gillissen

Negatieve berichten over leiders in de politiek en het bedrijfsleven zijn dagelijks in het nieuws te vinden, vaak in combinatie met negatieve persoonskenmerken als narcisme of onder een kop als ‘psychopaten in pakken’. Belschak kijkt naar aspecten aan de donkere kant van de menselijke persoonlijkheid en naar wat er gebeurt in organisaties als personen die hoog scoren op narcisme of machiavellisme een leidinggevende positie uitoefenen.

Machiavellisten zijn geoefende manipulatoren die bereid zijn om alle mogelijke stappen te ondernemen (ook onethische) om hun doelen te bereiken. Narcisten zijn individuen die arrogant en erg op zichzelf gericht zijn zonder rekening te houden met anderen. Beiden kunnen volgens Belschak potentieel grote schade veroorzaken bij organisaties en hun medewerkers zoals stress, burn-out of onethisch gedrag. Belschak deelt in zijn oratie zijn onderzoeksresultaten waaruit naar voren komt hoe organisaties en medewerkers het beste met deze personen om kunnen gaan.

Dhr. prof. dr. F.D. Belschak, hoogleraar Leadership and Change : Leadership Challenges: Narcissus and Machiavelli in the Boardroom.

Deelname

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk
Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam