Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Kankerpatiënten kunnen te maken krijgen met cognitieve problemen. Sanne Schagen schetst in haar oratie hoe het inzicht in en de aanpak van cognitieve problemen na kanker en kankerbehandeling verbeterd kan worden.

Kerngegevens van evenement Verbetering van inzicht en aanpak van cognitieve problemen kankerpatiënten
Datum 13 september 2018
Tijd 16:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie

Het aantal mensen dat kanker overleeft of langer leeft met de ziekte, neemt toe. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het betekent ook dat er steeds meer mensen zijn die langdurig te maken krijgen met nadelige gevolgen van de ziekte of de behandeling. Cognitieve problemen kunnen zulke gevolgen zijn. Dergelijke problemen kunnen invaliderend zijn en een bron van zorg – op het werk, maar ook in het dagelijks leven. Mensen met een hersentumor worden vaak geconfronteerd met cognitieve veranderingen, maar ook kankerpatiënten bij wie de tumor zich niet in het hoofd bevindt, kunnen te maken krijgen met cognitieve problemen.

Drie doelen

Schagen gaat zich de komende jaren richten op verbetering van het inzicht in en de aanpak van cognitieve problemen na kanker en kankerbehandeling. Hierbij heeft zij drie doelen voor ogen: het identificeren van patiënten die specifiek kwetsbaar zijn voor cognitieve problemen, de kennis vergroten over de mechanismen die ten grondslag liggen aan het ontstaan van cognitieve problemen, en het ontwikkelen en testen van interventies om cognitieve problemen te verminderen c.q. te voorkomen. In haar oratie schetst Schagen op hoe deze doelen volgens haar het best bereikt kunnen worden.

Mw. prof. dr. S.B. Schagen, bijzonder hoogleraar Cognitieve Functies en Kankertherapie: Kanker en Cognitie.

Deelname

Toegang vrij

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam