Worden tieners agressiever van geweld op televisie en in games? Karin Fikkers doet onderzoek naar de effecten van gewelddadige media op agressief gedrag bij kinderen tussen de 10 en 14 jaar. In plaats van aan te nemen dat het effect van mediageweld op agressie voor iedereen hetzelfde is, onderzoekt ze of sommige tieners in dit opzicht kwetsbaarder zijn dan andere. Daarbij kijkt Fikkers naar de sociale omgeving van de tieners en hoe deze van invloed is op de relatie tussen mediageweld en agressie in het ‘echte’ leven.

Detail Summary
Datum 25 februari 2016
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Mw. K.M. Fikkers: A Different(ial) Perspective: How Social Context Influences the Media Violence-Aggression Relationship among Early Adolescents. Promotor is prof. dr. P.M. Valkenburg. Copromotor is dr. J.T. Piotrowski.

Toegang vrij

Agnietenkapel

Ruimte Locatie

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231