De aandacht voor hoe mensen dingen beleven – ongeacht of zij klanten, patiënten, of werknemers zijn - groeit met de dag. Een heldere taal voor dit gebied ontbreekt echter. Anna Snel biedt een basis voor de experience economie en geeft inzicht in wat de rol van organisaties en individuen hierin is.

Kerngegevens van evenement Experience economie creëert waarde mits individu centraal staat
Datum 7 september 2011
Tijd 13:00 -13:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk

De aandacht voor hoe mensen dingen beleven - ongeacht of zij klanten, patiënten, burgers, studenten of werknemers zijn - groeit met de dag. Een heldere taal voor dit gebied ontbreekt echter. Anna Snel biedt in haar proefschrift een basis voor de zogenoemde experience economie en geeft inzicht in wat de rol van organisaties en individuen in deze economie is. Beleven is niet nieuw, maar de grote aandacht van organisaties voor beleving is dat wel. Alles, van afwasmiddel tot ziekenhuisopname, wordt opeens een experience genoemd, wat de communicatie over dit onderwerp alleen maar bemoeilijkt. Ook is er een dominante focus op het produceren en regisseren van experiences als producten, het sturen van plezierige sensaties en emoties en de commerciële waarde van experiences. Dit heeft geleid tot een blinde vlek voor andere concepten, andere effecten en andere waarden die een cruciale rol spelen. Snel laat zien wat zich allemaal afspeelt in deze blinde vlek en biedt daarnaast specifiek inzicht in leerervaringen en handvatten voor organisaties die deze willen ontwerpen. De experience economie biedt een scala aan mogelijkheden om waarde te creëren voor organisaties en individuen, maar om deze te benutten zal het individu in het centrum van de aandacht moeten staan. Niet de organisatie bepaalt wat een experience is maar het individu, betoogt Snel.

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411