Tatiana Kiseleva toont het belang en de effectiviteit van de bifurcatietheorie als deze wordt toegepast op het bestuderen van zogeheten nonconvex optimal control problems. Ze geeft een nieuwe methodologische benadering voor het onderzoek naar geparametriseerde economische modellen.

Kerngegevens van evenement De bifurcatietheorie toegepast op nonconvex optimal control problems
Datum 5 oktober 2011
Tijd 10:00 -10:00
Locatie Agnietenkapel

Tatiana Kiseleva toont het belang en de effectiviteit van de bifurcatietheorie als deze wordt toegepast op het bestuderen van zogeheten nonconvex optimal control problems. De wiskundige bifurcatietheorie beschrijft hoe het evenwichtsgedrag van een dynamisch systeem verandert onder invloed van externe factoren. Kiseleva geeft een nieuwe methodologische benadering voor het onderzoek naar geparametriseerde economische modellen. De gebruikelijke analysemethoden beperken zich grotendeels tot het vinden van lokale informatie van een systeem rond een lange-termijnevenwicht, of tot het bepalen van de globale structuur van de oplossingen voor een klein aantal parameterwaarden. Met de numeriek-meetkundige methoden die Kiseleva ontwikkelde kan de globale oplossingsstructuur voor de hele parameterruimte gevonden worden.

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231