Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Door de sterke antivirale activiteit van deze nieuwe behandelingen zullen aanzienlijk meer HCV-geïnfecteerde patiënten kunnen genezen, blijkt uit onderzoek van Joep de Bruijne. De nieuwe generatie medicijnen voor de behandeling van chronische hepatitis C zullen leiden tot meer diversiteit en complexiteit van de behandeling.

Kerngegevens van evenement Behandeling chronische hepatitis C met nieuwe generatie medicijnen leidt tot grotere genezingskans
Datum 21 september 2012
Tijd 10:00

Joep de Bruijne geeft meer inzicht in de veiligheid, toepasbaarheid en het werkingsmechanisme van nieuwe direct-acting antivirals voor de behandeling van chronische hepatitis C. Deze nieuwe generatie geneesmiddelen bezit een sterke antivirale activiteit waardoor meer patiënten een blijvende virale respons bereiken ten opzichte van de oude standaardbehandeling met peg-interferon en ribavirine. Wel blijkt dat er resistente virusvarianten kunnen ontstaan na behandeling met proteaseremmers (een van de nieuwe antivirale middelen) en dat dit kan leiden tot falen van de therapie. Tevens toonde De Bruijne aan dat het merendeel, maar niet alle, resistente virusvarianten verdwijnen na het staken van de therapie en dat patiënten succesvol kunnen worden herbehandeld met een vergelijkbare proteaseremmer.

 

Dhr. J. de Bruijne: Direct-acting antiviral therapy for chronic hepatitis C. Promotoren zijn dhr. prof. dr. U.H.W. Beuers en dhr. prof. dr. P.L.M. Jansen.

Locatie: Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, Amsterdam.