Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Een stomp trauma van de buik is de meest voorkomende oorzaak van buikletsel in Nederland. Niet-operatieve behandeling van stomp letsel aan milt, lever en nieren in level 1 traumacentra in Nederland kent een slagingspercentage van 90 procent, stelt Cees van der Vlies vast.

Kerngegevens van evenement Hoge slagingskans voor niet-operatieve behandeling stomp letsel aan milt, lever en nier
Datum 21 september 2012
Tijd 12:00

Een stomp trauma van de buik (door bijvoorbeeld een auto-ongeluk, een val van grote hoogte, een stuur in de buik) is de meest voorkomende oorzaak van buikletsel in Nederland. Cees van der Vlies keek naar de diagnostiek en behandeling van patiënten. Een CT-scan is de gouden standaard om stomp buikletsel aan te tonen en een behandelplan op te stellen. Daarnaast stelde Van der Vlies vast dat niet-operatieve behandeling van stomp letsel aan milt, lever en nieren in level 1 traumacentra in Nederland een hoog slagingspercentage kent (90 procent). Angiografie en embolisatie vormen een waardevolle aanvulling op een observationele behandeling en verhogen de kans op een succesvolle niet-operatieve aanpak.

 

Dhr. C.H. van der Vlies: Blunt abdominal trauma. Changing patterns in diagnostic and treatment strategies. Promotoren zijn dhr. prof. dr. J.C. Goslings en dhr. prof. dr. J.A. Reekers.

Locatie: Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, Amsterdam.