Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Constanza Ihnen ontwikkelde instrumenten toegespitst op de analyse en evaluatie van pragmatische argumentatie in wetgevingsdebatten om het wetgevende werk van het parlement beter publiek toegankelijk te maken.

Kerngegevens van evenement Nieuw instrument analyseert pragmatische argumentatie
Datum 28 september 2012
Tijd 10:00

Om bij de aanname van een wetsvoorstel invloed te kunnen uitoefenen op het parlement, moet de maatschappij beschikken over accurate informatie ten aanzien van de argumenten die voor en tegen een wetsvoorstel zijn aangedragen in wetgevingsdebatten. In dit soort debatten speelt pragmatische argumentatie (argumentatie voor of tegen een voorgestelde handelswijze op basis van de wenselijke of onwenselijke gevolgen van die handelswijze) een centrale rol. Ihnen ontwierp instrumenten voor wetgevingsdebatten in de eerste inhoudelijke fase van het Britse wetgevingsproces, de Second Reading (tweede lezing). Ter illustratie van de wijze waarop de voorgestelde instrumenten kunnen worden toegepast op de praktijk, analyseerde en evalueerde ze de pragmatische argumentatie van de Labour-regering zoals naar voren gebracht in de Second Reading van het debat over de Terrorism Bill (2005-06), ingediend bij het House of Commons in de nasleep van de bomaanslagen in Londen op 7 juli 2005.

Mw. C. Ihnen Jory: Pragmatic argumentation in law-making debates: Instruments for the analysis and evaluation of pragmatic argumentation at the Second Reading of the British Parliament. Promotor is dhr. prof. dr. F.H. van Eemeren.

Locatie: Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, Amsterdam.