Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

John Ottersbach onderzocht hoe de identificatie van muonen in de botsingen bij het ATLAS-experiment in de Large Hadron Collider (LHC) op CERN kan worden verbeterd. Muonen zijn, net als elektronen, geladen elementaire deeltjes, alleen tweehonderd keer zwaarder. In de eerste data meet Ottersbach de identificatie-efficiëntie van muonen.

Kerngegevens van evenement Verbetering van de identificatie van muons bij het ATLAS-experiment
Datum 25 september 2012
Tijd 12:00

Aan de hand van de resultaten hiervan, selecteerde hij muonen in de data uit 2011 om de hoeveelheid geproduceerde W-bosonparen te meten bij de gegeven botsingsenergie. Deze meting gaf al een hint van het Higgs-boson dat even daarna ontdekt zou worden.

In maart 2010 is het ATLAS-experiment in de Large Hadron Collider (LHC) op CERN begonnen met de langverwachte periode van data verzamelen. Het is een van de meest ambitieuze experimenten in de wereld, waarbij metingen aan botsingen van protonen met een energie van meer dan drie keer zo hoog dan welk experiment dan ook worden uitgevoerd.

 

Dhr. J.P. Ottersbach: Muons in early ATLAS Dat. from first collisions to W+W- production. Promotor is: dhr. prof. dr. S.C.M. Bentvelsen.

Locatie: Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, Amsterdam.