Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Een collectief pensioenstelsel verdeelt de effecten van economische en demografische schokken over meerdere generaties. Van deze risicodeling kunnen alle betrokken generaties voordeel hebben. Of verplichte deelname in het pensioenstelsel noodzakelijk is, hangt onder meer af van de mate waarin deelnemers risico’s mijden en de grootte van de schokken waaraan zij blootgesteld worden.

Kerngegevens van evenement Collectief pensioenstelsel zorgt voor evenwicht op lange termijn
Datum 7 november 2012
Tijd 11:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk

Siert Jan Vos levert met zijn proefschrift een bijdrage aan de vele Nederlandse en Europese discussies over het ontwerp van pensioenstelsels. In Nederland is discussie over herziening van de AOW en  aanvullende pensioenen al enkele jaren gaande en nog niet afgerond. Vos onderzocht de voor- en nadelen van verschillende voorstellen bij de herziening van aanvullende pensioencontracten.

Ook aan de Europese pensioendiscussie levert hij een interessante bijdrage. Vos biedt gerichte input voor het Witboek Pensioenen van de Europese Commissie, dat suggesties doet voor herziening van pensioenstelsels in Europese lidstaten en bezig is met de herziening van de Europese richtlijn voor pensioenfondsen. Daarnaast biedt hij hulp bij de keuze voor toekomstige inrichting van pensioenstelsels in Europa.

 

Dhr. S.J. Vos: Essays in Pension Economics and Intergenerational Risk Sharing. Promotor is dhr. prof. dr. R.M.W.J. Beetsma.

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 XM Amsterdam

Deelname

Toegang vrij