Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De beste voorspelling van sterfterisico’s van ic-patiënten wordt bereikt door de voorspellingen van artsen met de informatie uit prognostische modellen te vergelijken. Wanneer beide bronnen van informatie werden gecombineerd, was zowel de nauwkeurigheid als het onderscheidend vermogen superieur.

Kerngegevens van evenement Combinatie inschatting arts met prognostisch model beste voorspeller overlevingskans ic-patiënt
Datum 21 november 2012
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel

Tudor Toma ontwikkelde nieuwe methoden om overleving van intensive care-patiënten te voorspellen. Hij combineerde daarbij klassieke regressietechnieken met moderne dataminingtechnieken.
Het voorspellen van sterfte op basis van veelvoorkomende patronen van orgaanfalen lukt beter dan met bestaande modellen. Ic-artsen bleken minder goed in staat dan de modellen om nauwkeurig sterfterisico's te schatten, maar konden wel beter aangeven welke patiënten de ziekenhuisopname zouden overleven.  

 

Dhr. T. Toma: Prognosis in Intensive Care – Inductive Methods Using Sequential Patterns of Organ Dysfunction Scores. Promotoren zijn dhr. prof. dr. ir. A. Hasman en dhr. prof. dr. A. Abu-Hanna.

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij