Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De glucosewaarde is in het bijzonder bij hartinfarctpatiënten met cardiogene shock een sterke voorspeller voor overlijden in het ziekenhuis.

Kerngegevens van evenement Glucose sterke overlijdensvoorspeller bij hartinfarctpatiënt met cardiogene shock
Datum 29 november 2012
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel

Andere indicatoren voor een verslechtering van de prognose zijn: een combinatie van het acuut afgesloten vat met een chronisch afgesloten kransslagader, falen van de rechterhartkamer of lekkage aan een hartklep. 

Cardiogene shock (lage bloeddruk door acuut hartfalen) is een ernstige complicatie die kan optreden bij een hartinfarct, en die gepaard gaat met een hoge sterfte. Bij opname van patiënten met een hartinfarct, bepaalde Marije Vis meteen de bloedwaarden tijdens de dotterbehandeling.

Verder berekende Vis een nog niet eerder bepaald sterftecijfer van hoofdstam-hartinfarcten. Chirurgische behandeling van acuut hoofdstamletsel geeft, indien mogelijk, op langere termijn betere overleving. Tot slot blijkt de ondersteunende IABP-pomp bij hartinfarct-patiënten met cardiogene shock geen effect te hebben.

 

Mw. M.M. Vis: Cardiogenic shock in acute myocardial infarction. Clinical outcome and predictors. Promotoren zijn dhr. prof. dr. J.J. Piek en dhr. prof. dr. R.J. de Winter.

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij