Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Het nut en de noodzaak van een onafhankelijke monitoring in de vorm van een interne audit functie hangt af van de grootte en complexiteit van een bedrijf. Daarnaast zou de reikwijdte van een interne audit functie bij veel ondernemingen moeten worden verbreed om een bijdrage te kunnen leveren aan het in-control vraagstuk van de onderneming.

Kerngegevens van evenement Nut en noodzaak van interne audit voor ondernemingen
Datum 13 november 2012
Tijd 10:00
Locatie Agnietenkapel

Recente schandalen bij beursgenoteerde ondernemingen hebben het vertrouwen van veel investeerders geschaad en de aandacht verhoogd voor hetin-control zijn van ondernemingen. Echter, er bestaat nog geen adequate theorie over de rol en bijdrage van interne audit in relatie tot het externe en interne controle systeem van een onderneming. Dit beperkt de ontwikkeling van het interne audit vakgebied in relatie tot de ontwikkeling in de economie, en meer specifiek de micro-economie.

Het doel van Swinkels’ onderzoek was het exploreren van de literatuur en huidige praktijk rondom interne audit. Dit om tot inzichten te komen over de theoretische en praktische bijdrage van interne audits in relatie tot het controle-systeem van een onderneming. Walter Swinkels ontwikkelde een methode om te bekijken of een bedrijf al of niet een interne  audit functie nodig heeft. Daarnaast heeft hij de reikwijdte van het in-control vraagstuk gekoppeld aan de daadwerkelijke werkzaamheden binnen Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen.

Dhr. W.H.A. Swinkels: Exploration of a Theory of Internal Audit. A study on theoretical foundations of internal audit in relation to the nature and the control systems of Dutch public listed firms. Promotor is dhr. prof. dr. J. Strikwerda.

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij