Tien procent van alle Afrikaanse kinderen wordt niet ingeënt. Ook bestaan er grote verschillen tussen de verschillende landen. Factoren die van belang zijn voor de vaccinatiegraad zijn sociaal-economische status, opleidingsniveau van de moeder, het wel of niet gevaccineerd zijn van de moeder en de emancipatiegraad.

Kerngegevens van evenement Tien procent van Afrikaanse kinderen krijgt geen vaccinaties
Datum 16 november 2012
Tijd 10:00
Locatie Agnietenkapel

Vaccinatie op de kinderleeftijd redt vele levens en is een essentieel onderdeel van de Millennium Development Goals. Toch lukt het vele Afrikaanse landen niet om die doelen te bereiken. Op verzoek van de WHO (World Health Organisation) onderzocht Xavier Bosch-Capblanch waarom sommige kinderen niet worden gevaccineerd. Hij gebruikte voor zijn onderzoek data uit bijna 100 ontwikkelingslanden.

Dhr. J. Capblanch Bosch: There are children not receiving a single dose of any vaccine: from 'evidence to policy' in immunisation and health systems. Promotor is dhr. prof. dr. B.J.M. Brabin.

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231