Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Methacrylate monolitische stationaire fasen zijn ideaal voor het gebruik in chips vanwege de eenvoud van productie. Dit blijkt uit het onderzoek van Peter Pruim naar de mogelijkheden om complexe mengels te scheiden met behulp van vloeistofchromatografie in chips.

Kerngegevens van evenement Monolieten goed in staat om complexe mengels te scheiden
Datum 18 december 2012
Tijd 16:00
Locatie Agnietenkapel

Met name mengsels van eiwitten kunnen goed worden gescheiden met de monolieten. Het gebruik wordt beperkt door het gebrek aan interactie dat deze poreuze materialen hebben met kleine moleculen.

Pruims werk kan een kleine stap zijn in het verder brengen van onderzoek om analytische instrumenten te miniaturiseren. Uiteindelijk kan dit worden gebruikt om zeer kleine hoeveelheden van een monster te analyseren, bijvoorbeeld in proteomics-onderzoek. Ook kan het helpen de analytische apparatuur draagbaar te maken, waardoor analyses gemaakt kunnen worden op de plaats waar de monsters, wat de tijd totdat resultaten beschikbaar zijn sterk verkort.

 

Dhr. W.P. Pruim: Towards Fast Multidimensional Separations in Microfluidic Devices. Promotor is dhr. prof. dr. ir. P.J. Schoenmakers.

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij