Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Bij ouderen met duizeligheid spelen vaak meerdere aandoeningen een rol, zoals cardiovasculaire of psychiatrische ziekten, problemen met het evenwichtsorgaan of bijwerkingen van geneesmiddelen.

Kerngegevens van evenement Duizeligheid bij ouderen vaak veroorzaakt door meerdere aandoeningen
Datum 15 februari 2013
Tijd 13:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk

Duizeligheid bij ouderen is een veelvoorkomend probleem waarover relatief weinig bekend is. Op verzoek van Jacquelien Dros inventariseerde een panel van deskundigen alle voor de huisarts beschikbare diagnostische testen en nam die af bij 417 duizelige ouderen. Dros vond zes verschillende duizeligheidsprofielen; de meeste patiënten passen in meer dan één profiel.

Dros analyseerde ook welke kenmerken van duizeligheid tot de meeste hinder leiden, zowel op het moment van onderzoek als een half jaar later. Behalve frequentie van duizeligheidsaanvallen of de duur van de klachten bleken het gebruik van meerdere geneesmiddelen, angst, depressie en beperkte mobiliteit van invloed.

 

Mw. J. Dros: Dizziness in older patients in general practice: away from diagnostic nihilism. Promotoren zijn dhr. prof. dr. H.C.P.M. van Weert en mw. prof. dr. H.E. van der Horst. Co-promotoren zijn dhr. dr. G. ter Riet en dhr. prof. dr. F.G. Schellevis (VUmc).

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 XM Amsterdam

Deelname

Toegang vrij