Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De zorg voor patiënten met nasopharynxkanker in Indonesië is op dit moment erg teleurstellend. Maarten Wildeman noemt in zijn promotie verschillende oplossingen om de zorg te verbeteren zoals de implementatie van een datamanagementsysteem, opleiding van huisartsen voor een betere bewustwording en kennis van nasopharynxcarcinoom en introductie van nieuwe behandelingsmethoden.

Kerngegevens van evenement Zorg patiënten nasopharynxkanker in Indonesië teleurstellend
Datum 8 februari 2013
Tijd 13:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk

Nasopharynxcarcinoom, een kwaadaardige tumor in de keel-neusholte, is zeldzaam in de westerse wereld, maar komt veel voor in Indonesië. De ziekte is goed te genezen met radiotherapie in combinatie met chemotherapie, maar in Indonesië zijn de behandelresultaten teleurstellend. Wildeman onderzocht de mogelijke oorzaken van de teleurstellende behandelresultaten. Tevens testte hij het effect van training voor huisartsen, tijdens de training kregen huisartsen uitleg zodat ze in de toekomst patiënten sneller zullen verwijzen.

 

Dhr. M.A.M. Wildeman: Current problems and possible solutions in the treatment of Nasopharyngeal Carcinoma in Indonesia. Promotoren zijn dhr. prof. dr. A.J.M. Balm en dhr. prof. dr. I.B. Tan (NKI-AVL). Co-promotoren zijn dhr. dr. J.P. de Boer (NKI-AVL), dhr dr. B. Hariwiyanto en dhr. prof. dr. J.M. Middeldorp (VU).

Aula - Oude Lutherse kerk

Singel 411
1012 XM Amsterdam

Deelname

Toegang vrij