Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Veel van de huidige statistische modellen voor het voorspellen van overlevingskansen op de intensive care (ic) voldoen niet in de klinische praktijk. Dit komt doordat de modellen niet extern zijn gevalideerd en klinisch niet goed bruikbaar zijn.

Kerngegevens van evenement Statistische modellen op ic vaak inaccuraat
Datum 21 maart 2013
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Lilian Minne onderzocht het gebruik van statistische modellen die voorspellen wat de overlevingskansen zijn van patiënten op de ic. Ze laat zien dat modellen snel verouderen vanwege veranderingen in de gezondheidszorg en de samenstelling van de patiëntenpopulatie. Hierdoor geven de modellen een inaccuraat beeld van de geleverde kwaliteit van zorg.

Minne verbeterde de beschikbare modellen door de mate van orgaanfalen mee te wegen. Deze nieuwe modellen blijken net zo goed als het oordeel van artsen en zijn potentieel bruikbaar voor het ondersteunen van klinische beslissingen. Dit vereist wel uitgebreid onderzoek naar het besluitvormingsproces rondom levenseinde en de mogelijke impact van het gebruik van deze modellen in de klinische praktijk.

 

Mw. L. Minne: Mortality prediction in the intensive care. Role of mathematical models in benchmarking and decision-making. Promotor is dhr. prof. dr. A. Abu-Hanna. Co-promotoren zijn mw. prof. dr. S.E.J.A. de Rooij en dhr. prof. dr. E. de Jonge (LUMC).

Agnietenkapel

Ruimte Locatie

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij