Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Naast opleidingsniveau, beroepsstatus en leeftijd drukken de kenmerken van de arbeidsmarkt hun stempel op het belang dat werknemers hechten aan specifieke kenmerken van een baan. Het zijn echter met name de hoger opgeleiden die profiteren van de mogelijkheden die de inrichting van de arbeidsmarkt hen biedt.

Kerngegevens van evenement Vooral hoger opgeleide profiteert van inrichting arbeidsmarkt
Datum 13 maart 2013
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Dit blijkt uit het onderzoek dat Lisa Putman deed naar het ontstaan van werkwaarden en de gevolgen die werkwaarden hebben voor arbeidsmarktgedrag. Werkwaarden blijken van invloed te zijn op de beslissing om van baan te veranderen. Ze hebben echter nauwelijks invloed op gedwongen baanwisselingen of gedwongen beëindiging van arbeidsrelaties die uitmonden in werkloosheid.
Putman laat ook zien dat het gedrag van anderen invloed heeft op of een werknemer van baan verandert (met name als hij minder baanwisselingen heeft gemaakt dan zijn sociale groep).

 

Mw. L.S. Putman: Work values. Their emergence and their consequences for labour market behaviour. Promotor is dhr. prof. dr. H.G. van de Werfhorst. Co-promotor is mw. dr. D. Grunow.

Agnietenkapel

Ruimte Locatie

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij