Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vakinhoudelijke ambities, managementkwaliteit, beloning en langetermijnperspectief zijn bepalend voor de fit tussen advocaat en kantoor. Het betrekken van waarden en ambities bij de selectie en begeleiding van jonge professionals verkleint de kans op een misfit.

Kerngegevens van evenement Waarden en ambities betrekken bij HRM verkleint kans op ‘misfit’
Datum 27 maart 2013
Tijd 11:00
Locatie Aula - Oude Lutherse kerk
Ruimte Locatie

Advocatenkantoren doen er goed aan de kenmerken die hen van collega-organisaties onderscheiden te onderzoeken en te gebruiken bij de selectie.

Fit, het aansluiten van de waarden en ambities van jonge advocaten bij de waarden van hun advocatenkantoor, is een belangrijke factor voor de tevredenheid en het commitment van de professionals en hun intentie om te blijven. Een misfit leidt tot onvrede en vertrek.

Maarten de Haas onderzocht de factoren die bepalen of jonge advocaten wel of niet bij hun advocatenkantoor passen en de kenmerken van de organisatie die daartoe van belang zijn.

 

Dhr. M.J.O.M. de Haas: Up or Out? Archetypes and person-organization fit in Dutch law firms. Promotoren zijn mw. prof. dr. D.N. den Hartog en dhr. prof. dr. R.C.H. van Otterlo. Co-promotor is mw. dr. W.E. van Eerde.

Aula - Oude Lutherse kerk

Ruimte Locatie

Singel 411
1012 XM Amsterdam

Deelname

Toegang vrij