Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Hiv-geïnfecteerden in Ghana proberen op alle manieren te verbergen dat ze besmet zijn, om stigmatisering te voorkomen. Angst voor stigmatisering zorgt ervoor dat mensen terughoudend zijn in het testen op hiv.

Kerngegevens van evenement Hiv-geïnfecteerden in Ghana angstig voor stigmatisering
Datum 9 april 2013
Tijd 10:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Hiv-geïnfecteerde mensen zijn bang voor negatieve reacties, discriminatie en slechte behandeling. Als gevolg hiervan houden ze hun status als seropositief geheim tegenover hun naaste omgeving. Ze ontwikkelen strategieën om hun regelmatige bezoek aan het ziekenhuis te verklaren.

Benjamin Kwansa onderzocht in Ghana de deelnemers - hiv-geïnfecteerden en niet-geïnfecteerden - aan Voluntary Counselling and Testing (VCT) en antiretrovirale hiv-behandeling (ART). Hij peilde de heersende opvattingen over beide behandelingen, met name de problemen (en motivaties) gerelateerd aan het gebruik van counseling en zorg. Ook bekeek Kwansa kwesties rond stigmatisering in de gemeenschappen met toegang tot de diensten van het Komfo Anokye Teaching Hospital in Kumasi en het St. Patrick Hospital in Offinso.

Het onderzoek van Kwansa maakt deel uit van groter onderzoek naar de hoofdoorzaken van het lage gebruik van VCT en ART in Ghana.

 

Dhr. B.K. Kwansa: Safety in the midst of stigma. Experiencing HIV/AIDS in two Ghanaian communities. Promotoren zijn dhr. prof. dr. J.D.M. van der Geest en dhr. prof. dr. K.A. Senah (University of Ghana). Co-promotor is mw. dr. R. Spronk.

Agnietenkapel

Ruimte Locatie

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij