Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Om de locatie van deeltjesversnelling te kunnen koppelen aan de eigenschappen van de omgeving rond een zwart gat, is het noodzakelijk de gevolgen van de zwaartekracht mee te nemen in de magnetohydrodynamische vergelijkingen.

Kerngegevens van evenement Locatie deeltjesversnelling en snelheid straalstroom bepalen eigenschappen zwart gat
Datum 3 april 2013
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Uit de hoogte van deze locatie en de snelheid van de straalstroom op dat punt zijn vervolgens op een consistente manier de eigenschappen rond het zwarte gat af te leiden, stelt Peter Polko. Polko deed onderzoek naar de locatie waar de interne energie van deeltjes verhoogd wordt in straalstromen rond zwarte gaten.

Door de straalstromen beter te begrijpen, is het mogelijk een koppeling te maken tussen kleine en superzware zwarte gaten. Hierdoor kan de evolutie van melkwegstelsels beter gemodelleerd worden en leren we meer over hoe het heelal is veranderd en uiteindelijk de omstandigheden zijn ontstaan waarin de aarde is gevormd.

 

Dhr. Polko: Exploring jet properties in magnetohydrodynamics with gravity. Promotor is dhr. prof. dr. R.A.M.J. Wijers. Co-promotor is mw. dr. S.B. Markoff.

Agnietenkapel

Ruimte Locatie

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij