Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Rho GTPases (soorten enzymen) en hun regulatoren kunnen op meerdere manieren bijdragen aan het ontstaan en de progressie van verschillende soorten kanker, toont Saskia Ellenbroek aan.

Kerngegevens van evenement Signaleringroute uitzaaiing kankercellen in kaart gebracht
Datum 26 april 2013
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Ook werd duidelijk dat de eiwitten Rac1 en Rac3 een verrassend andere functie vervullen, ondanks hun grote gelijkenis. Tevens blijkt Tiam1/Rac-signalering betrokken bij de polarisatie van verschillende celtypes.

Metastasering (uitzaaiing) van tumorcellen is vaak de doodsoorzaak van kankerpatiënten. Weinig is bekend over de cellulaire signaleringsroutes die ten grondslag liggen aan het metastaseren van tumorcellen. De resultaten van dit onderzoek vergroten het inzicht in de complexe mechanismen die ten grondslag liggen aan strikt gereguleerde processen, zoals polarisatie, en het belang van de cellulaire context voor de uitkomst van deze signaleringsroutes.

Mw. S.I.J. Ellenbroek: The function of Tiam1/Rac signaling in polarity and cancer. Promotor is dhr. prof. dr. A.J.M. Berns. Copromotor is dr. J.G. Collard (AvL).

Agnietenkapel

Ruimte Locatie

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij