Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Statistische en wiskundige methoden leveren waardevolle inzichten op over de regulering van het metabolisme (de stofwisseling) onder verschillende condities. Het analyseren van metabolietconcentraties (stoffen die deel uit maken van het metabolisme) levert eveneens informatie op over de snelheid van reacties in de stofwisseling.

Kerngegevens van evenement Statistiek en wiskunde voor de analyse van de stofwisseling
Datum 18 april 2013
Tijd 10:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Diana Hendrickx onderzocht welke biologische informatie afgeleid kan worden uit metabolietconcentraties, gemeten op verschillende tijdstippen. Ze deed dit met behulp van wiskundige en statistische methoden.

In haar onderzoek paste Hendrickx statistische en wiskundige methoden toe op gegevens van modelorganismen. Modelorganismen zijn organismen waarvan de stofwisseling reeds bekend is. Door de methoden eerst toe te passen op modelorganismen kan men nagaan of de methoden waardevolle informatie opleveren.

 

Mw. D.M. Hendrickx: Network inference from time-resolved metabolomics data. Promotor is dhr. prof. dr. A.K. Smilde. Co-promotoren zijn dhr. dr. ir. H.C.J. Hoefsloot en mw. dr. M.M.W.B. Hendriks.

Agnietenkapel

Ruimte Locatie

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij