Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Linda Peute toont met haar onderzoek belangrijke lessen uit de toepassing van human factors/usability-methoden bij het ontwerpen van gebruiksvriendelijke zorginformatiesystemen (ZIS). Een van de belangrijkste uitdagingen is een ZIS te ontwerpen dat eenvoudig te gebruiken is, waarbij het systeem de (klinische) taakuitvoering effectief, efficiënt en veilig ondersteunt.

Kerngegevens van evenement Zorginformatiesystemen nog niet optimaal
Datum 10 april 2013
Tijd 10:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

De invoering van ZIS wordt beschouwd als een manier om de gezondheidszorg te voorzien van veelbelovende instrumenten om de efficiëntie, effectiviteit en veiligheid van (geleverde) zorgprocessen te verbeteren. Gebrekkig ontwikkelde ZIS bieden weinig ondersteuning en kunnen leiden tot extra werk en mogelijke belemmeringen van (klinische) gezondheidszorg. Ze kunnen zelfs leiden tot het in gevaar brengen van de veiligheid van de patiënt.

Als gevolg daarvan is usability, de bruikbaarheid van een systeem, uitgegroeid tot een belangrijke factor die van invloed kan zijn op de invoering en acceptatie van ZIS door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.

 

Mw. L.W.P. Peute: Human Factors Methods in Health Information Systems’ Design and Evaluation. The Road to Success? Promotoren zijn mw. prof. dr. M.W.M. Jaspers en dhr. prof. dr. P.J.M. Bakker.

Agnietenkapel

Ruimte Locatie

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij