Hoe beleefden kampingezetenen doorgangskamp Westerbork? Op welke wijze hebben zij daarvan verslag gedaan in brieven, dagboeken en persoonlijke verslagen? En hoe herinnerden ze dit kampverblijf na de oorlog? Eva Moraal onderzocht de beleving en herinnering van bewoners aan Kamp Westerbork.

Kerngegevens van evenement Herinnering aan Kamp Westerbork was vaak anders dan beleving
Datum 20 september 2013
Tijd 10:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Mw. E.M. Moraal: ’Als ik morgen niet op transport ga, ga ik ’s avonds naar de revue.’ Kamp Westerbork in brieven, dagboeken en memoires (1942-2010). Promotoren zijn prof. dr. J.TH.M. Houwink ten Cate en prof. dr. M.J. Schwegman (UU).

Agnietenkapel

Ruimte Locatie