Inheemse volkeren hebben wereldwijd te maken met de grootste gedragsgerelateerde gezondheidsverschillen. Gedurende de laatste 40 jaar is er een duidelijke reden geweest voor de ontwikkeling van interventiemodellen met paraprofessionals - gezondheidswerkers uit lokale gemeenschappen - om deze gezondheidsverschillen aan te pakken. Allison Barlow onderzoekt een paraprofessionele benadering om gezondheidsgedrag onder de inheemse bevolking te bevorderen.

Kerngegevens van evenement Werkt paraprofessionele gezondheidszorg bij inheemse volkeren?
Datum 3 oktober 2013
Tijd 14:00 -14:00
Locatie Agnietenkapel

Mw. M.A. Barlow: The Role and Efficacy of Native Paraprofessional Home Visitors in Reducing Behavioral Health Disparities in Indigenous Populations. Promotoren zijn prof. dr. W.L.J.M. Devillé en prof. dr. L.W. Niessen (Johns Hopkins University, VS). Copromotor is prof. dr. M. Santosham (Johns Hopkins University).

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231