Hans Avis richt zich op de behandeling van patiënten met Familiaire Hypercholesterolemie (FH). Patiënten met deze erfelijke aandoening hebben - ongeacht hun levensstijl - een extreem hoge concentratie cholesterol in hun bloed. Avis onderzocht of behandeling met zogenoemde statines op kinderleeftijd de kans op hart- en vaatziekten op latere leeftijd verkleint. Ook keek hij of de behandeling van kinderen met statines veilig is.

Kerngegevens van evenement De behandeling van Familiaire Hypercholesterolemie bij kinderen
Datum 10 september 2013
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel
Ruimte Locatie

Dhr. H.J. Avis: Childhood Initiated Statin Therapy in Familial Hypercholesterolemia. Promotoren zijn prof. dr. J.J.P. Kastelein en prof. dr. F.A. Wijburg. Copromotoren zijn dr. ir. M.N. Vissers (Erasmus MC), dr. A. Wiegman en dr. B.A. Hutten.

Agnietenkapel

Ruimte Locatie