Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Verschillende elementen die het huidige gezondheidszorgsysteem in Nederland heel succesvol hebben gemaakt, leiden tot negatieve bijeffecten.

Kerngegevens van evenement Succesfactoren Nederlands zorgsysteem werken innovatie tegen
Datum 23 januari 2013
Tijd 14:00
Locatie Agnietenkapel

De manieren waarop deze elementen geïnstitutionaliseerd zijn, zorgen ervoor dat innovatieve praktijken, en daarmee oplossingen, worden tegengewerkt. Dit blijkt uit de analyse van Tjerk Jan Schuitmaker. Hij verkent in zijn onderzoek waarom het zo moeilijk is om problemen in het Nederlandse gezondheidszorgsysteem op te lossen.

Schuitmaker ontwikkelde een nieuwe methode om problemen die ondanks vele interventies niet opgelost kunnen worden, te identificeren en te ontrafelen. In deze methode, het UPP-framework (Unravelling Persistent Problems), combineert hij een historische systeemanalyse gericht op het identificeren van succesfactoren met negatieve bijeffecten met een analyse van de barrières die een innovatieve praktijk tegenkomt.

 

Dhr. T.J. Schuitmaker: Persistent problems in the Dutch health care system. Learning from novel practices for a transition in health care with the UPP framework. Promotor is dhr. prof. dr. J. Grin. Co-promotor is mw. dr. A.A. M’charek.

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij