Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De Haïtiaanse grammatica is gevarieerder en complexer dan uit eerdere beschrijvingen werd geconcludeerd. Ook is de huidige analyse van seriewerkwoorden geen bevredigende verklaring voor de huidige analyses.

Kerngegevens van evenement Haïtiaanse grammatica gevarieerder en complexer dan gedacht
Datum 24 januari 2013
Tijd 12:00
Locatie Agnietenkapel

Dit laat Henry Glaude zien. Hij geeft in zijn onderzoek een beschrijving van een verzameling constructies in het Haïtiaans, een taal die wordt gesproken op Haïti door meer dan tien miljoen mensen. Met deze beschrijving wil Glaude duidelijk maken welke interpretatieve effecten verbonden zijn aan syntactische reeksen.

De voornaamste doelstelling van Glaudes onderzoek was de grammatica van de hedendaagse Haïtiaanse taal te beschrijven met middelen van de moderne taalkunde. Daarnaast wilde hij de overeenkomsten en verschillen met de Franse taal, waar het Haïtiaans van afstamt, laten zien. Verschillende van de constructies die in het onderzoek aan bod komen zijn tot nu toe nauwelijks beschreven in studies die aan de syntaxis van het Haïtiaans zijn gewijd.

 

Dhr. H. Glaude: Aspects of the syntax of the haïtian/Aspects de la syntaxe de l’haïtien. Promotoren zijn dhr. prof. dr. E.O. Aboh en mw. prof. dr. A. Zibri-Hertz (UMR SFL, Université Paris-8). Co-promotor is dhr. prof. dr. P.C. Hengeveld.

Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 - 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname

Toegang vrij